top of page

Jaartraining Menstrualiteit

"De menstruatie is de inwijdingsreis naar onze kracht;

Een psychologisch proces van dood en wedergeboorte dat naar een steeds hoger niveau van bewustzijn leidt."

 

Ben je er klaar voor om jouw vrouwelijke essentie te her-ontdekken?!

Schrijf je in

 

We nemen je heel graag mee op een reis door je cyclus verbonden aan de seizoenen, verbonden aan de maan en verbonden met het grote geheel.

Het is tijd om vrouwenkracht opnieuw de wereld in te brengen en de balans te herstellen tussen de feminiene en masculiene energie.

 

Door te verbinden met je menstruatiecyclus, kom je steeds meer in je kracht, in contact met je Vrouwelijke Essentie. Er zit magie in je menstruatiecyclus, een godinnen kracht. 

Wij leren je meer in je lijf te zakken en je cyclus te leren kennen. Je wordt dan zachter en liefdevoller en vriendelijker naar jezelf. Je mag van jou gaan houden!

Je cyclus is een prachtig middel om jezelf meer te leren kennen.

Je gaat meer vreugde ervaren, meer voelen vanuit jouw lijf, je maakt andere keuzes, de relaties met de mensen om je heen veranderen omdat je meer in verbinding staat met jezelf. Je leert je eigen potentieel kennen, je natuurlijke kracht, je kwetsbaarheid. Je cyclus als innerlijke houvast, je kompas. Ze helpt je om grenzen te stellen en meer zelfvertrouwen te hebben, een plek in jezelf waar je tot rust kunt komen.

 

"Menstrualiteit is het bewustzijn dat wordt gecreëerd wanneer vrouwen het proces van hun menstruatie - inclusief de menarche en de menopauze - omarmen, ermee leven en zich ermee verbinden."

 

Doorgaans hebben we niet geleerd dat je maanstonde iets positiefs is, iets waaruit je kracht put, waarin persoonlijke groei verscholen zit, waarom vrouw zijn magisch is.…

We hebben vooral meegekregen dat het een zwakte is, iets wat lastig en vervelend is.

Een bedreiging zelfs, ongrijpbaar.

Zoveel vrouwen ervaren klachten rondom hun menstruatie.

Hoe helpend zou het zijn als we naar haar, naar ons lijf gaan luisteren?

Oervolkeren weten het nog, het is niet nieuw, denk aan de Red Tent traditie.

 

Een tipje van de sluier

 

Gedurende het jaar duiken we met elkaar in de wereld van de menstrualiteit. De spiritualiteit van je menstruatie.

Steeds dieper.

 

Dag 1: Verbinden en Verwachten

 Dag 2: Ritueel verwelkomen van je cyclus

  Dag 3: Bewustzijn van je lijf

   Dag 4: Een nacht met de maan

    Dag 5: Nieuwjaarslabyrint

     Dag 6: Zintuigen verwennen

      Dag 7: Lentekriebels en Godinnenkracht

       Dag 8: De klank van je Sensualiteit

        Dag 9: Zelfliefde, In het Licht staan

         Dag 10: Eren van je Vrouwelijke Essentie

We beginnen de dag met een cyclus check-in.

Op welke dag van je cyclus zit jij en wat ervaar/voel je? We leren je hoe de cyclus werkt en wat de verborgen krachten ervan zijn. We geven je handvaten hoe je op jouw manier je cyclus bij kunt houden, zodat je jouw eigen unieke cyclus meer en meer leert kennen.

Door het werken in een groep kun je ervaren dat er herkenning is, erkenning. We gaan het samen aan en dragen het groepsproces met elkaar, dit geeft een enorme kracht en diepgang aan ieders individuele proces. Wij zorgen voor veilige en liefdevolle bedding waarin jij kunt zakken in lijf, waarin je je mag overgeven en mag laten dragen.  

We ontmoeten elkaar in een yurt, in alle seizoenen, in alle manen. We nodigen je uit je te openen, te voelen.

Wat kun je verwachten

  • Meditatie

  • Ademwerk

  • Lichaamswerk

  • Rituelen

  • Creatieve werkvormen

  • Informatie

  • Deelcirkels

  • En nog zo veel meer

 

Je mag gaan ontdekken hoe jouw cyclus voelt in de verschillende fases en hoe je daarmee kunt floreren in jouw leven. Vanuit liefdevolle aandacht ermee te Zijn.

Door de onderlinge uitwisseling en onze kundige aanwezigheid bouwen we een fysiek en energetisch veld waarin we kunnen zijn met alles wat zich aandient.

 

"Onze Vrouwelijke essentie is het Vrouwelijke dat door onze eigen ervaring gekend wil worden. Het is onze persoonlijke service aan de revolutie, Niet een revolutie die aan ons is opgelegd, maar een revolutie die werkt via ons lichaam."

 

Data en tijden

 

10 vreugdevolle dagen van 10.00 tot 16.30 uur

Locatie:

Jouw bijdrage aan deze reis: € 1975,- excl BTW, incl met liefde bereide vegan biologische lunch (in termijnen betalen mogelijk, neem contact op voor overleg)

Onze inspiratiebron is het boek "Claim je cyclus". Met toestemming van de schrijfsters Alexandra Pope en Sjanie Hugo Wurlitzer mogen we teksten en inhoud gebruiken. Zij delen ons enthousiasme en we hopen op deze wijze bij te dragen aan een toename van meer bewustzijn rondom Menstrualiteit.

Wij

Een jaartraining is geboren!

Zo verheugd voelen wij ons dat we dit als soulsisters de wereld in mogen brengen.

Na het lezen van "Claim je cyclus" keken we elkaar aan en voelden; JA.

Al jaren verzamelen we beiden op allerlei manieren wijsheid, volgen we ons pad naar binnen en buiten, voelen we dat we samen iets te doen hebben.

De menstruatie als uitgangspunt om te komen tot jouw kern, dat willen we graag faciliteren!

Allebei zijn we al jarenlang bezig met ons bewust worden van ons vrouw zijn en volgden prachtige trainingen en opleidingen. Nu nemen we jouw graag mee, verwennen we je met onze heerlijke EigenWijsheden.

 

Jo-Anne over Sophie;

Sophie is warm, zacht, rond.

Als ik bij haar ben voel ik in al mijn uiteinden dat ik er mag zijn met alles wat is. Of ik me nu boos, intens verdrietig of super enthousiast voel, het is zo welkom. Onvoorwaardelijk voelt dat. Sophie zit naast me. Ze gaat het niet fixen en wordt ook niet ongemakkelijk. Ze durft verdiepende vragen te stellen en vertelt me hoe mooi ik ben, hoe welkom ik ben met mijn alles.

Sophie staat open voor nieuwe ervaringen, voor het leven en weet dat Leven begint buiten de gebaande paden. Oe en als ze enthousiast is, neemt ze je mee, vol overgave. Het doet me denken aan een pelvic release oefening die ze met een groep deelde en waar echt vuur ontstond, een magische cadans. Diepgaand en met een grote lach.

En als ze zingt samen met haar ukelele bij het vuur mmm.

Naast de Jaartraining Menstrualiteit heeft Sophie ook haar bedrijf als natuurcoach en geeft ze hypnobirting cursussen.

 

Sophie over Jo-Anne;

Jo-Anne is een heerlijke sterke en krachtige vrouw. Aanwezig met haar enthousiasme en wijsheid. Ze neemt me mee naar de wereld van durven anders te zijn, je eigen pad te bewandelen, zoeken, gaan. Ik leer ontzettend veel van haar vuur en haar daadkracht. Heel dankbaar ben ik daarvoor. Als Jo-Anne iets wil, dan gaat ze ervoor. Het geeft mij kracht en ik zie daardoor mogelijkheden. Voel door haar hoe welkom ik ben met mijn wensen en verlangens.

Ik voel in Jo-Anne een echte oervrouw. Een diepe oerkracht, zuiver. Zo fijn om bij te zijn en samen mee te mogen creeeren, te lachen, genieten en regelmatig ook balen van de dingen die niet gaan zoals we zo graag zouden willen, huilen.

Naast de Jaartraining Menstrualiteit is Jo-Anne vrouwencoach, organiseert Menarche weekenden, is facalitator, spaceholder en organisator. En ze is een geweldige gastouder.

Disclaimer:

Dit traject heeft potentieel therapeutische waarde maar is geen (trauma) therapie.

We begeleiden je om optimaal gebruik te maken van de ervaring en wijsheid die wij inbrengen, maar we bieden geen individuele ondersteuning.

We vragen je verantwoordelijkheid te dragen voor je eigen proces.

Naaktheid en aanraking kunnen worden uitgenodigd maar zijn nooit verplicht.

Aarzel niet om contact op te nemen als je helder wil krijgen of dit traject voor jou passend is,

Je bent heel welkom met al je vragen!

Annuleringsvoorwaarden
.  Aanmelding tot 6 weken voor aanvang van de cursus = 75% restitutie*
.  Na 6 weken voor aanvang van de cursus = volledige bedrag*
.  Wanneer je binnen 72 uur na je aanmelding annuleert is dat kosteloos  

  (met uitzondering van 14 dagen voor aanvang van de training).
 

*   Als we je plek kunnen vullen rekenen we enkel 15% administratiekosten
** Wanneer de jaartraining wegens Covid-19 geannuleerd wordt alvorens het traject

    van start gaat, ontvang je je volledige bijdrage retour

 

jaartr 8_edited.jpg
jaartr 9.jpg
jaartr 7.jpg
yurt.jpg
jaartr 4.jpg
bottom of page