top of page

Over mij

 

Wat ik schrijf geeft je een inkijkje in mijn leven en hoe ik mijn passie leef en deel.

Mijn naam is Jo-Anne van de Bor., geboren in 1978.

Door mijn ouders ondersteunt vanuit onvoorwaardelijke liefde met ruimte om te zijn wie ik ben.

Binnen het gezin veel ruimte om alles bespreekbaar te maken en vrij te zijn, ook en vooral thema's als seksualiteit en gevoelens, in die tijd en nog steeds vaak taboe, zijn licht en vrij. Mijn vader en moeder deden al flink wat voorwerk. Hiervoor voel ik dankbaarheid en passie dit door te geven.

Moeder van 2 kinderen, dochter Linde(2010) en zoon Berk(2017).

Vrouwencoach, antroposofisch gastouder, Doula, organisator, space holder, geboortecoach, rituelen ondersteuner, wilde drumvrouw, dromer, levensgenieter en nog zoveel meer... Levend vanuit liefde volg ik mijn eigen wijze weg. Liefde voor het leven met alles wat er is!

Na 15 jaar als zorgcoördinator in de verstandelijk gehandicaptenzorg kon ik mij niet meer verbinden met de on-menselijkheid in de reguliere zorg. Een nieuwe weg bracht me bij een antroposofisch woonhuis, waar ik ook een aantal jaren mocht werken. Geraakt en geïnspireerd door de hele mooie man waar ik 1 op 1 vanuit diepe verbinding mee mocht zijn, zonder woorden. 

Steeds meer borrelde het verlangen buiten kaders voor mijzelf te werken. Zelf vorm te geven, alle verantwoordelijkheid te dragen voor mijn keuzes. 

De geboorte van Linde (2010) en het geboren worden als moeder, was een enorme verschuiving in mijn leven, het had veel invloed op de keuzes die ik daarna gemaakt heb. Zo onbeschrijfbaar dankbaar dat zij op mijn pad kwam, deze wijze vrouw. Nog iedere dag een grote inspiratie.

Deze eerste bevalling en de eerste tijd als moeder maakte veel in mij los. Dit was het begin van een enorme transformatie. Ik leerde mezelf (opnieuw) kennen en ging steeds bewuster leven op allerlei vlakken.

Toen kwam Berk (2017). Ook hij brengt weer zoveel moois mee. Al voor de zwangerschap had ik contact met hem en voelde ik zijn komst, vol wilde levenskracht, wonderlijk.

Tijdens de zwangerschap stond ik voor de keus het anders te doen. Ik wilde bevallen vanuit mijn eigen oer kracht, op mijn manier, met autonomie. 

Samen met Vroedvrouw Tanja Smeets mocht ik een geweldige geboortereis maken. Vertrouwen, meditatie, heling en liefde. Autonomie in de geboortezorg en inmiddels op meerdere vlakken zet ik me graag voor in. 

Ik volgde een studie Holistisch Leven Coach aan de Academie voor Holistisch Coachen, ademwerk, lijfwerk, focussen en meer.

Ik ben me autodidact blijven scholen naast het volgen van verschillende seminars, lezingen en cursussen. Onder andere de Paramana Doula course van Michel Odent en Liliana Lammers, The Wheel of consent bij Mariëlle Spronk. 

Tevens verdiepte ik mij in de ontwikkeling van het kleine kind en volgde de opleiding antroposofisch pedagoog en volgde een aantal jaren de academie voor ouders. Als gastouder geniet ik enorm van de kindjes die ik in mijn hart mag sluiten.

Ook maak ik deel uit van vrouwencirkels, ga ik graag naar een zweethut of ecstatic dance, laat ik me masseren. Zelfliefde een groot goed!

En nog zoveel meer zou er te vertellen kunnen zijn.......Ik ontmoet je graag❤

drum.JPG
bottom of page