Over mij

Steeds meer voel ik; Dit alles hieronder is niet wie ik ben, het geeft je een inkijkje in mijn leven en wat ik zoal deed, meemaakte en doe.

Mijn naam is Jo-Anne van de Bor.

Door mijn ouders ondersteunt vanuit onvoorwaardelijke liefde met ruimte om te zijn wie ik ben.

Moeder van 2 kinderen, dochter Linde(2010) en zoon Berk(2017).

Vrouwencoach, gastouder, doula, organisator, geboortecoach, rituelen ondersteuner, wilde drumvrouw, dromer, levensgenieter en nog zoveel meer... Levend vanuit liefde volg ik mijn eigen wijze weg. Liefde voor het leven met alles wat er is!

Na 15 jaar als zorgcoördinator in de verstandelijk gehandicaptenzorg kon ik mij niet meer verbinden met de on-menselijkheid in de reguliere zorg. Een nieuwe weg bracht me bij een antroposofisch woonhuis, waar ik ook een aantal jaren mocht werken. Geraakt en geïnspireerd door de hele mooie man waar ik 1op1 vanuit diepe verbinding mee mocht zijn. 

Steeds meer borrelde het verlangen buiten kaders voor mijzelf te werken. Zelf vorm te geven, alle verantwoordelijkheid te dragen voor mijn keuzes. 

De geboorte van Linde (2010) en het geboren worden als moeder, was een enorme verschuiving in mijn leven, het had veel invloed op de keuzes die ik daarna gemaakt heb. Zo onbeschrijfbaar dankbaar dat zij op mijn pad kwam, deze wijze vrouw.

Deze eerste bevalling en de eerste tijd als moeder maakte veel in mij los. Dit was het begin van een enorme transformatie. Ik leerde mezelf (opnieuw) kennen en ging steeds bewuster leven op allerlei vlakken.

Toen kwam Berk (2017). Ook hij brengt weer zoveel moois mee. Al voor de zwangerschap had ik contact met hem en voelde ik zijn komst, vol wilde levenskracht, wonderlijk.

Tijdens de zwangerschap stond ik voor de keus het anders te doen. Ik wilde bevallen vanuit mijn eigen oer kracht, op mijn manier, met autonomie. 

Samen met Vroedvrouw Tanja Smeets mocht ik een geweldige geboortereis maken. Vertrouwen, meditatie, heling en liefde. Autonomie in de geboortezorg en inmiddels op meerdere vlakken zet ik me graag voor in. 

Ik volgde een studie Holistisch Leven Coach aan de Academie voor Holistisch Coachen.

Ik ben me autodidact blijven scholen naast het volgen van verschillende seminars, lezingen en cursussen en geef sindsdien, naast mijn praktijk als vrouwencoach en doula werk ook zwangerschapscursussen en organiseerde het symposium: Een Autonome Geboorte (11-11-2017).

Tevens verdiepte ik mij in de ontwikkeling van het kleine kind en volgde de opleiding antroposofisch pedagoog en volgde een aantal jaren de academie voor ouders. Als gastouder geniet ik enorm van de kindjes die ik in mijn hart mag sluiten.

En nog zoveel meer zou er te vertellen kunnen zijn.......Ik ontmoet je graag❤

drum.JPG