Jo-Anne 

 

Steeds meer voel ik; Dit alles hieronder is niet wie ik ben, het geeft je een inkijkje in mijn leven en wat ik zoal deed. 

De naam die mij werd gegeven door mijn beide ouders is Jo-Anne van de Bor (41). Opgevoed vanuit onvoorwaardelijke liefde.

Moeder van 2 kinderen, dochter Linde en zoon Berk.

Vrouwencoach, zwangerschapsbegeleidster, geboortecoach, rituelen ondersteuner, wilde drumvrouw en nog zoveel meer... Levend vanuit liefde volg ik mijn eigen wijze weg. 

Na 15 jaar als zorgcoördinator in de verstandelijk gehandicaptenzorg kon ik mij niet meer verbinden met de onpersoonlijke werkwijze binnen de organisatie. Ik stapte over naar een antroposofisch woonhuis, waar ik vervolgens ook een aantal jaren werkte. Dit paste al beter binnen mijn holistische visie waarin ik geloof dat alles verbonden is met alles.

De geboorte van Linde (2010) en het geboren worden als moeder, was een enorme inspiratiebron voor me en had veel invloed op de keuzes die ik daarna gemaakt heb.

Deze 'traumatische' eerste bevalling en de eerste tijd als moeder maakte veel in mij los. Dit was het begin van een enorme transformatie. Ik leerde mezelf (opnieuw) kennen en ging steeds bewuster leven. Ook kwam ik bij vrouwencoach Diana Koster. Zij leerde me veel en hielp mij mijn kracht en liefde terug te vinden. Dat gaf enorm veel inspiratie om voor mijzelf te beginnen. Ik volgde een studie Holistisch Leven Coach aan de Academie voor Holistisch Coachen en startte daarna voor mijzelf.

Toen kwam ons tweede kindje, Berk (2017). Ook hij brengt weer zoveel moois mee. Al voor de zwangerschap had ik contact met hem en voelde ik zijn komst, wonderlijk. Tijdens de zwangerschap had ik medische indicaties en controles. Ik liep daarbij aan tegen het gebrek aan verbinding, het gebrek aan tijd bij zorgverleners en het gebrek aan keuzevrijheid.

Halverwege de zwangerschap werd mij duidelijk dat ik hierin iets te doen had en op zoek moest naar mijn eigen Vrije Geboorte. Ik stapte over naar nieuwe tijds vroedvrouw Tanja Smeets, las vele boeken, medische onderzoeken en besloot – ondanks de medische indicaties – thuis in bad te bevallen. Mocht je dit interessant vinden, op mijn blog lees je hierover meer (geboorteverhaal van Berk). Ik heb mogen ervaren wat autonoom bevallen en bewust eigen keuzes maken met je doet, en hoe belangrijk dit is. Ongeacht hoe je bevalling loopt!

In de kraamweek, toen ik prinsheerlijk op bed zat met dit nieuwe mensenkind, begon het te borrelen en te bruisen en de ideeën werden heel helder. Ik voelde me krachtig en vitaal. Autonomie van de vrouw binnen de geboortezorg, daar wilde ik mee aan de slag. Een bewuste, liefdevolle en autonome geboorte zoals ik dat mee had gemaakt, dat wenste ik iedere vrouw!

 

Ik ben me autodidact blijven scholen naast het volgen van verschillende seminars, lezingen en cursussen en geef sindsdien, naast mijn praktijk als vrouwencoach en doula werk ook zwangerschapscursussen en organiseerde het symposium: Een Autonome Geboorte (11-11-2017).

Jo-Anne van de Bor
Vossenstraat 8
3817 WH Amersfoort
M 06 - 165 15 471
joannevandebor@gmail.com

© 2015. Jo-Anne van de Bor,

kvk nummer 66093805